Hívjon minket: +36 20 9672 434 

Írjon nekünk: info@klim-team.hu


Miértszükségesaszivárgásvizsgálat?
Érdemes időben elvégeztetni a klíma ellenőrzését és karbantartását!
A klímaberendezés rendszeres karbantartásával megelőzhetőek a klíma egészséget károsító hatásai, amelyeket kizárólag csak az elhanyagolt légkondicionálóknál tapasztalhatunk. A klíma időszakos felülvizsgálata nemcsak egészségügyi, hanem műszaki okok miatt is indokolt, mivel a berendezés rendszeres karbantartásával az élettartamát is megnövelhetjük, nem is beszélve az energiafelhasználás csökkentéséről.
A klímakészülék karbantartásának elhanyagolása komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában, mert a klíma jelentős mennyiségű port, atkát szűr ki a lakás levegőjéből a működése közben. A hőcserélő rendszeres fertőtlenítése nélkül ez a por egy aktívan fertőző réteget, biofilmet hozhat létre a klíma hőcserélőjén, a cseppvíztálcában és az elvezetőcsőben. A karbantartás során ezt megelőzhetjük, illetve eltávolíthatjuk egy vegyszeres kezeléssel, semlegesítve a biofilmet a klíma belsejében, illetve mechanikailag is megtisztítva a lerakódásra hajlamos helyeket a klímában.

A kültéri egység szervizelése a nagy mennyiségű lerakódott por és a nyárfák szálló termése miatt szükséges, ami rontja a klíma hatásfokát és jelentősen csökkenti az élettartamát is egyben. Egy idősebb készüléknél szükséges lehet a hűtőközeg pótlása, amivel megakadályozzuk, hogy a klíma rossz üzemi körülmények között működjön a nem megfelelő gáznyomással, folyamatosan túlterhelve a kompresszort és elégtelen teljesítményt leadva a hőcserélőn.

A klíma időben elvégzett karbantartásával kiküszöböljük a a berendezés lehetséges meghibásodását, ami főleg a szezon közbeni időszakban jelentős kényelmetlenséget okozhat az ügyfélnek, mivel ilyenkor túlterheltek a klímajavítással foglalkozó cégek. Amennyiben nem érezzük kielégítőnek a légkondicionálónk hűtő hatását, nagy a valószínűsége, hogy pótoltatni kell a hűtőközeget a rendszerben és ellenőrizni azokat a pontokat, ahol elszivároghatott a hűtőközeg a klímából. Ez fontos egyrészt a környezetünk megóvása érdekében, másrészt pedig a klímaberendezés hatékonyágának a megőrzése miatt is érdemes elvégeztetni a szezon előtti karbantartást, ellenőrzést a klímaberendezéseinknél.